Vindelälven

Kraddsele, Emils Fiskecamping

Vindelälven


  • Fakta:
  • Ligger i Nord-Västra Västerbotten i Sorsele kommun  • Omfattning: Ligger efter Vindelälven  • Fiskearter -                             

         Harr, Öring, Gädda


Allmänt om Vindelälven:


Vindelälven är ca: 453km lång och räknas som en av Sveriges största biflod. Den har sin början i närheten av Norska gränsen och rinner ut i Umeälven i Vännäs kommun. Vindelälven är hel oreglerad och kan därför få höga flöden vid våren och med mycket regn under kortare tid.


Kraddsele - Emils Fiskecamping:


Är den del som jag har besökt och ligger ca: 70km nordväst om Sorsele i samhället Kraddsele. Man har då ca: 20km till för att komma till Ammarnäs.

Emils Fiskecamping har flertalet sugor, husvagn, husbil & tältplatser som man kan boka det som passar en bäst. Bastu och gemensam toalett & dusch bidrar till att förenkla vardagen för en.

Kiosk med lite livsmedel, hantverk och fiskeartiklar finns det dessutom. Fiskekort köpes även där.


Fisket:


Fisket i Kraddsele (Vindelälven) är ett mycket varierande och har ett mycket bra fiske efter grov Öring och Harr. Just grov Öring är sträckan från Ammarnäs och förbi Kraddsele ett av Sveriges bästa. Älven har blandade delar som smalare sträckor med djupa forsar och även mycket breda sel vilket gör den variationsrik som fiskevatten.

Det finns några specialsträckor med egna fiskekort och där gäller Catch & Release på all ädelfisk och begränsat antal fiskeplatser per dygn.


Den vecka vi besökte Kraddsele regnade det kraftigt och älven steg väldigt mycket och fisket blev inte det bästa så jag har lite svårt att ge denna fiskeplats rättvis bedömning. Men med ett mer normalt vattennivå så finns här ett fiskevatten som kan överraska en med rekordfiskar...


Kraddsele fiskevatten