Kumla Sportfiske

Kumla Sportfiske


  • Fakta:
  • Ligger i Örebro län och tillhör Kumla Kommun.
  • Hemsida:

                  Kumla Sportfiskekulbb >>


  • Omfattning: 2 fiskevatten som man planterar in ädelfisk i


  • Fiskeregler -

         Se Kumla Sportfiskeklubb via IFiske.


  • Fiskearter -                             

         Regnbåge, enstaka Öring, Abborre,             Sarv

       

Allmänt:

Kumla Sportfiske är en organisation som arbetar för ett bättre och mer hållbart sportfiske inom Kumla kommun. Deras vision är att alla ska ha möjligheten att fiska men samtidigt kunna lära sig att bibehålla en hög respekt för vår miljö, fiskar och våra vatten.

Man har för närvarande två sjöar tillgängliga att fiska i med fiskekort och en egen medlemssjö som man nyttjar själva som medlemmar.Säbylundssjön:

Säbylundssjön är en lättillgänglig familjesjö med grillplats i ett gammalt grustag. Därför är vattenkvaliten riktigt bra och stundtals kan vattnet vara mycket klart. Insektslivet är mycket riklig i denna sjö vilket är intressant för torrflugefisket.


Tillåtna metoder är Bottenmete, Mete Spinn, Haspel, Flugfiske & Pimpelfiske. Även flytringsfiske får förekomma i detta vatten, där man får lämna landfiskarna företräde. Vid mete får man inte använda majs, betesfisk eller PowerBait i kulor, men deg får änvändas. Endast en upphängare. 


2 laxartade fiskar per kort, när kvoten är fylld måste fisket avslutas eller lösa ett nytt kort. Abborre över 30 cm skall återutsättas.Lugnet:

Lugnet är ett gammalt kalkbrott och kan stundtals ha ett väldigt klart vatten och ett trevligt kantnära fiske att bjuda på. Passar såväl nybörjaren och den erfarne flugfiskaren. Det är relativ smalt fiskevatten med ett större frivatten vid udden, man kommer åt fisken nästan överallt.

Lugnet är en Flugfiske sjö med inriktning på Catch & Release >>  där du får fortsätta att fiska så länge du sätter tillbaks fisken. Catch & Release får endast förekomma hullingslös fluga med enkelkrok.


Tillåtna metoder är, Endast Flugfiske med hullingslös enkelkrok, även tillåtet med flytring som får lämna företräde för landfiskarna i denna smala fiskeplats. 


2 laxartade fiskar per kort, när kvoten är fylld måste fisket avslutas eller lösa ett nytt kort.Lugnet
Lugnet
Lugnet
Lugnet
Lugnet
Lugnet
Säbylundssjön
Säbylundssjön
Säbylundssjön
Säbylundssjön
Säbylundssjön
Säbylundssjön
Säbylundssjön
Säbylundssjön
Säbylund
Säbylundssjön
Säbylundssjön