Kroktjärn, Malingsbo

 

  • Fakta:

 

  • Ligger i gränstrakten av Nord-Östra Örebro- Västra Västmanland- och södra Dalarnas Län.

 

 

  • Omfattning: Har en yta på ca: 4 ha

 

  • Fiskeregler

En fast kostnad per dygn + en kostnad per person vid hyra av sjön. Enast ett spö per person. Sedan får man ta reda på all fisk man fångar inom den period man hyrt.

 

  • Fiskearter -

Utsättning av Regnbåge eller Öring vid uthyrning.

 

Kroktjärn:

 

Ligger i Malingsbo Kloten utanför Kopparberg och tillhör Hyrfiske.se som man kan hyra denna tjärn plus ett antal fler. Denna tjärn är långsmal och på ca: 4 hektar stor med det djupaste ställe nedanför klippan på cirka 12 meter. Vattnet är klart men det ligger ett antal nedfällda träd i vattnet på en del ställen.

 

Med spångar och kastbryggor runt tjärnen är den enkel att gå runt och hitta fiskeplatser på. En del ställen är det lite svårare att kunna göra dom vanliga överhandskasten vid flugfisket men kommer man ut runt tio meter räcker det till för fisken går nära land i denna långsmala tjärn.

 

Det finns flera vindskydd runt tjärnen och ett utedass som bidrar till en riktigt trevlig familjetjärn, kompisgäng men också för företags event!

 

Jag tycker Kroktjärn är ett ypperlig fiskevatten att enbart flugfiska vid och hit kommer jag att återkomma till! Våra special flugor för put and take vatten fungerade också väldigt bra också!

 

 

Copyright © All Rights Reserved : 2014 Borins Sportfiske